Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ


   Η ηλιακή ενέργεια, σε αντίθεση με τις άλλες πηγές ενέργειας, είναι ανεξάντλητη πηγή ενέργειας και υπερβαίνει κατά 2.500 φορές την ποσότητα που καταναλώνουμε ετησίως. Η ολική ακτινοβολία (άμεση και διάχυτη) κατά τη διάρκεια ενός έτους στην Ελλάδα είναι περίπου 1,600 kWh/m2. Αυτή η ποσότητα ενέργειας, την οποία µας παρέχει ετησίως ο ήλιος ανά m2 αντιστοιχεί σε 160 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης.
   Για να αξιοποιήσουμε αυτή τη μορφή ενέργειας χρησιμοποιούμε τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα ενεργητικό ηλιακό σύστημα το οποίο αποτελείται από δύο βασικά μέρη, την δεξαμενή αποθήκευσης (Boiler) και τους ηλιακούς συλλέκτες. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες χρησιμοποιούνται για την παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης (Ζ.Ν.Χ.) αλλά και για την θέρμανση προσδίδοντας ενέργεια στα συστήματα θέρμανσης (λέβητες, αντλίες θερμότητας) με αποτέλεσμα την οικονομικότερη λειτουργία του συστήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για μια πρόσφορά - λύση για το δικό σας χώρο, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας ή καλέστε μας στο 213 008 9368.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Από 1η Νοεμβρίου αλλάζει το ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

   Από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ που συνεπάγεται μειωμένες χρεώσεις για τους δικαιούχους.    Το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο (με Χρονοχρέωση) Γ1Ν είναι ένα τιμολόγιο διπλής χρέωσης , δηλαδή οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου, χρεώνονται με διαφορετικές τιμές, την τιμή του Οικιακού Τιμολογίου Γ1 στις ώρες χρέωσης «Ημέρας» και με μειωμένη τιμή «Νύχτας» στις ώρες μειωμένης χρέωσης.    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, ισχύουν τα εξής για το ωράριο νυχτερινού τιμολογίου: Τμηματικό ωράριο   Χειμερινή περίοδος:  1 Νοεμβρίου έως 30 Απριλίου • 02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών • 02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο Θερινή περίοδος: 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου •  23:00-07:00 Συνεχές ωράριο* Όλο το έτος :

ΛΕΒΗΤΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

   Η σωστή επιλογή αλλά και η συντήρηση του συγκροτήματος λέβητα – καυστήρα σε ένα σύστημα θέρμανσης μπορεί να μας προσφέρει σημαντική οικονομία και γι’ αυτό είναι πρωταρχικής σημασίας, ιδιαίτερα τώρα που η εξοικονόμηση είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.    Ο λέβητας είναι το σημαντικότερο κομμάτι ενός συστήματος θέρμανσης πετρελαίου καθώς είναι εκείνη η συσκευή στην οποία όλη η παραγόμενη θερμότητα από την καύση προσδίδεται στο νερό και το θερμαίνει. Λόγω της σημαντικής αυτής λειτουργίας τους, η σωστή επιλογή του παίζει τεράστιο ρόλο όσον αφορά τόσο το επίπεδο θέρμανσης που θα έχουμε όσο και για την εξοικονόμηση που μπορούμε να εξασφαλίσουμε.    Σε κάθε περίπτωση, της επιλογής του λέβητα θα πρέπει να προηγείται μελέτη από εξειδικευμένο Μηχανικό προκειμένου να καθοριστεί το απαιτούμενο μέγεθος. Σε καμία περίπτωση ο υπολογισμός δεν πρέπει να βασίζεται σε εμπειρικούς κανόνες. Κάτι τέτοιο, όπως και η υπερδιαστασιολόγηση, μπορεί να οδηγήσει σε άσκοπη κατανάλωση πετρελαίου, με άμε

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ορθή επιλογή συστήματος ασφαλείας

Όλοι οι άνθρωποι έχουν μια φυσική αίσθηση ασφάλειας και ηρεμίας μέσα στο σπίτι τους. Η εισβολή και κατ’ επέκταση η ληστεία μέσα σε οικίες είναι πιθανώς ένα από τα πιο τραυματικά εγκλήματα διότι εμπλέκονται άμεσα όχι μόνο η ιδιοκτησία αλλά και ο θύτης με το θύμα. Με τα κρούσματα να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο το να προστατέψουμε τα αγαθά μας και τους αγαπημένους μας ανθρώπους θα πρέπει να είναι από τις πρώτες προτεραιότητες μας. Με ορόσημο την τεχνολογική εξέλιξη στον κλάδο των συστημάτων ασφαλείας και την στρατηγική των μεγάλων κατασκευαστών να προσανατολίζεται στην δημιουργία συστημάτων υψίστης ασφαλείας με επίκεντρο τις ανάγκες του χρήστη και την κάλυψη οποιουδήποτε χώρου, ο χρήστης απολαμβάνει μοναδική αίσθηση ασφάλειας. Ένα οικιακό σύστημα ασφαλείας για να προσφέρει την μέγιστη δυνατή κάλυψη οποιουδήποτε χώρου χωρίς να αφήνει κανένα κενό ασφαλείας οφείλει να περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός αξιόπιστου συστήματος συναγερμού, ενός κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης – cctv,